Ovo jelo optimizirano je za: 15 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.
Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.
Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.
Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje