Ovo je klasično jelo koje će sve oduševiti. Sve što morate učiniti je dobro oprati piletinu i začiniti ju pažljivo odabranom smjesom začina “Maggi ideja za... “. Odaberite između češnjaka i zelenog začinskog bilja ili, ako su vam gosti skloni eksperimentiranju, “Maggi ideja za…Pikantna mekana piletina”. Ukrasi za piletinu ovisit će o godišnjem dobu i vašem ukusu. Kombinacija piletine s pečenim ili kuhanim krumpirom je uvijek siguran odabir, ali možete se odlučiti i za salatu ili kuhanu brokulu.
Vaši gosti sigurno pamte pečene krumpire s maslacem iz djetinjstva. Iako recept nije složen, začini i prezentacija mogu pretvoriti ovo jednostavno jelo u nešto posebno i pobuditi draga sjećanja. Upotrijebite krumpire srednje veličine i dobro ih operite, ali nemojte ih oljuštiti. Ako dodate “Maggi ideja za... Pečeni krumpir s češnjakom”, dobit ćete jedinstveni okus. Deset minuta prije kraja pečenja, maknite foliju kako biste postignuli hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost krumpira. Prije posluživanja, dodajte malo maslaca i posipajte svježeg peršina po krumpiru. Pečeni krumpir savršeno je jelo za zimske posjete ili večere s najmilijima.
Za ovaj recept vam trebaju samo tjestenina penne, sok od rajčice i luk, ali možete dodati i ostale sastojke ako želite eksperimentirati s okusima. “Maggi ideja za...Penne Arrabbiata” sadrži već poznate sastojke koji će pretvoriti vaš umak u čudo. Uz tjesteninu, možete poslužiti i hrskavi kruh s češnjakom i parmezanom. Sve što trebate učiniti je narezati štrucu kruha, ali nemojte do kraja odvojiti kriške. Zatim premažite koru s malo otopljenog maslaca pomiješanog s češnjakom, dodajte sira parmezana na vrh i ostavite kruh u pećnici sve dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju. Ako želite da vaše jelo bude uistinu impresivno, stavite tjesteninu u vatrostalnu posudu i naribajte mozzarellu ili neku drugu mješavinu sireva na vrh. Deset minuta u pećnici i spremni ste za goste!
Za goste koji žele nešto novo, isprobajte zapečenu povrtnu salatu koja će ih oduševiti bogatim okusima. Krumpiri mogu biti kuhani odvojeno uz dodatak “Maggi ideja za...Pečeni krumpiri s češnjakom”. Izaberite mlade krumpire koji će dodati poseban štih vašoj salati. Ostatak povrća odaberite po ukusu (npr. mrkva, paprika, celer, kriške luka) i zapecite u odvojenoj posudi na 25 minuta nakon što ste ga začinili s malo soli, papra i maslinovog ulja. Pričekajte da se povrće ohladi pa ga pomiješajte s malo lišća od špinata, dodajte kockice feta sira, i prelijte jednostavnim preljevom od senfa te malo octa i ulja. Savršenstvo!
Iako je poznat po veoma ukusnoj kombinaciji s tjesteninom, umak bolognese je izrazito svestran umak; sve što vam je potrebno je vlastita mašta. Skuhajte mljevenu govedinu sa sadržajem “Maggi ideja za… Špageti Bolognese” i ispunite paprike s dvije ili tri žlice ovog nadjeva. Ako ih stavite na pladanj i dodate malo sira na vrh, za 25 minuta ćete izvaditi iz pećnice nešto istinski posebno. Ako želite da ovo jelo bude još zasitnije, dodajte žlicu kuhane riže u papriku prije umaka bolognese.
Obožavam kuhati!