1. Pire od špinata
Pire je veoma pristupačan recept koji ne zahtijeva previše sastojaka. Sve što vam treba je špinat, mlijeko, češnjak, brašno i ulje. Slijedite ove korake:
Operite špinat i odlomite stabljike te ostavite samo listove. Stavite lonac vode da zakuha. Kad voda zaključa, ubacite špinat i ostavite 10-15 minuta. Izlijte vodu a špinat dobro ocijedite i narežite na sitne komade. Stavite špinat u zagrijanu tavu. U odvojenu zdjelu stavite brašno i polako dodajte mlijeko, zatim tu smjesu prelijte preko špinata. Dodajte češnjak i ostavite na vatri još dvije do tri minute.
Jednostavno, nije li?
2. Tjestenina s gorgonzolom i špinatom
Još jedan iznimno jednostavan recept koji će svih oduševiti! Sastojci koji su vam potrebni su tjestenina, špinat, gorgonzola, mlijeko, maslinovo ulje, sol i papar. Evo što trebate učiniti:
Skuhajte tjesteninu odvojeno. Špinat ispržite na dvije žlice maslinovog ulja te pred kraj dodajte malo mlijeka. Kad špinat na mlijeku počne ključati, dodajte gorgonzolu. Ako ove količine nisu dovoljne, dodajte još mlijeka. Ostavite na vatri dok umak ne postigne željenu gustoću. Prelijte po tjestenini i dodajte sol i papar po ukusu.
3. Špinat sa sirom i pečenim jajem
Ne samo što ga možete brzinski pripremiti, već je ovaj recept i veoma ukusan te će se svidjeti cijeloj obitelji. Trebat će vam špinat, jaja, dvije vrste sira, ulje, sol i papar. Učinite sljedeće:
Sotirajte špinat na dvije žlice ulja. Premjestite sotirani špinat na pladanj za pečenje, dodajte naribani sir i istučeno jaje te začinite s malo soli i papra. Pecite u pećnici 30-35 minuta.
Iznimno brzo!
4. Omlet sa špinatom i gljivama
Ovaj recept je savršen izbor za hranjiv i brz doručak, a trebat će vam samo jaja, gljive, špinat, sir, ulje, sol i papar. Slijedite ove korake:
Istucite jaja i dodajte sol i papar. U tavi ispržite gljive i špinat. Nauljite drugu tavu i izlijte istučena jaja. Nakon što ste ispekli omlet na jednoj strani, okrenite ga na drugu stranu i dodajte špinat, sir i gljive.
Ne bi moglo biti lakše! Osim što se smatra super namirnicom, špinat je iznimno svestran i dobro će se uklopiti u bezbroj recepata. Koji se vama najviše svidio?