Lako se nadahnete gomilama kuharskih emisija na TV-u i tisućama isječaka na YouTubeu. Problem je što, vrlo često, korišteni sastojci nisu dio vaše svakodnevne kuhinje ili su vam potpuno nepoznati. Mislim, tko ima vremena pripremati prepelice navečer za vrijeme napornog radnog tjedna?
Da biste doista kuhali poput vrhunskog chefa, najvažnije je savladati osnove. Ne trebaju vam egzotični sastojci za pripremu izvrsnih obroka; najvažnije je započeti pripremu jela s najboljim mogućim sastojcima. To prvenstveno podrazumijeva korištenje svježih sezonskih proizvoda. Ne zaboravite da je sezonska hrana najčešće i jeftinija!
Prilikom kupnje mesa, ne stavljajte količinu ispred kvalitete. Imajte na umu da, iako "budget" opcije mogu biti primamljivije, to ne znači uvijek da dobijete više za svoj novac: mljeveno goveđe meso vrhunskog sastojka imat će manje masti od budget varijante, pa na osnovi usporedbe proteina tih dvaju proizvoda, ona skuplja verzija i ne ispadne puno skuplja.
Za osnovni obrok koji zahtijeva malo "udaranja", teško je nadmašiti sočnu pečenu piletinu.
Međutim, ako ste prepuni inspiracije i zaista želite isprobati nešto novo, svakako odaberite recepte koji odgovaraju vašim vještinama i nikada ih ne spremajte prvi puta kada vam dolaze gosti.
Prilikom pripreme novoga recepta, prvo provjerite da posjedujete sav potreban pribor. Zatim, ponovno pročitajte recept i izvadite sve sastojke i pribor koji su vam potrebni. Ako to recept traži od vas, uključite pećnicu, a zatim obavite što više pripremnih radnji. Na kraju, isplanirajte kojim ćete redoslijedom što pripremati.
Oh, još nešto; nemojte biti obeshrabreni ako priprema ne ide kako ste planirali - i u kuhanju vrijedi izreka "vježbom do savršenstva". Za sljedeći put, ipak, razmislite što biste mogli napraviti drugačije.