1. Sačuvajte vrhove paprika i iskoristite ih da njima pokrijete paprike prije nego ih vratite u lonac. Ako odlučite upotrijebiti nešto drugo kao poklopac (npr. kriške rajčice), vrhove paprika možete ubaciti u lonac za dodatni okus.
2. Koristite okrugli lonac za spremanje punjenih paprika. Tako će paprike bolje izgledati.
3. Ako imate nekoliko punjenih paprika i ne želite da se prevrnu, stavite ih u kalup za muffine. Na isti ih način možete i poslužiti.
4. Kod punjenih paprika, većina ljudi odreže vrh i ostatak paprike ispuni nadjevom. Zašto ne biste isprobali modernu varijantu po kojoj se paprike prerežu na pola po duljini? Na taj će način ne samo izgledati bolje, već ćete ih lakše i brže napuniti te će cijelo jelo biti prije gotovo.
5. Kad je nadjev napola kuhan, pazite da njime ne prepunite papriku jer se inače neće ravnomjerno skuhati.
6. Kako se u većini slučajeva nadjev za punjene paprike može pripremiti prije, tako možete i same paprike skuhati unaprijed. Na taj ćete način izbjeći da se nadjev isuši, ali i uštedjeti vrijeme. Kad budete spremni za jelo, možete zagrijati paprike na dva načina:
- U pećnici na nekoliko minuta
- U mikrovalnoj pećnici na nekoliko minuta