Pokušali smo pronaći na Googleu odgovor na ovo često postavljano pitanje. Međutim, doznali smo da će guglanje odgovora otvoriti još novih pitanja i dodatno vas zbuniti Stoga vam donosimo dvije metode za koje smatramo da donose najbolje rezultate.
Hladna jaja
Dok kuhalo kuha, pripremite dovoljno veliki lonac na ploči štednjaka.
Pažljivo stavite jaja u lonac. Zamijenite jaje ako primijetite da je ljuska napuknuta. Ulijte vodu iz kuhala u lonac, ali pazite da ne polijevate po jajima. Uključite vatru, a kada voda prokuha, smanjite plamen i kuhajte još 10 minuta.
Maknite s vatre i ocijedite vodu, prelijte hladnom vodom i ostavite da se jaja hlade 10 minuta. Ponovno izlijte vodu, rukom razvaljajte jaja na ravnoj površini i vidjet ćete kako je lako ukloniti ljusku.
Jaja na sobnoj temperaturi
Na ploču štednjaka stavite dovoljno veliki lonac.
Pažljivo stavite jaja u lonac. Zamijenite jaje ako primijetite da je ljuska napuknuta. U lonac ulijte hladnu vodu i pričekajte da zavrije, potom smanjite plamen i kuhajte još 8 minuta.
Maknite jaja s vatre, ocijedite vodu, prelijte hladnom vodom i ostavite da se hlade 10 minuta. Izlijte vodu, razvaljajte jaja na ravnoj površini i ljuska će se ukloniti praktički sama!